loading...
ورمی کمپوست
ورمی کمپوست بازدید : 280 پنجشنبه 12 دی 1392 نظرات (0)

مراحل تولید ورمی کمپوست

مراحل تولید ورمی کمپوستتولید ورمی کمپوست در شش مرحله انجام می شود. این مراحل، از بستر سازی برداشت در این مطلب به صورت خلاصه توضیح داده شده اند.

 

منبع : www.baharsazan.com - شرکت تولیدی بهار سازان

 

 


 

مرحله اول – بستر سازی

بستر تولید کود ورمی کمپوست شامل هر نوع موادی است که بعنوان زیستگاه پایدار کرم مورد استفاده قرار می گیرند.

بستر کرمها باید برروی سطح صاف و شیبدار بتنی و در سالن یا پوشش گلخانه‌ای ایجاد شود. برای این کار لازم است زمین مسطح بدون سنگ و کلوخ و خرده شیشه مرطوب شده و کوبیده شود.

بستر باید به دلایل زیر یک تا دو درصد شیب دار ساخته شود:

جدا شدن آب مازاد و شیرابه یا پساب از بستر جهت جلوگیری از فاسد شدن بستر

جمع‌آوری شیرابه از طریق کانال‌های مخصوص در مخزن

خارج کردن مواد ناشی از شستشوی کودهای مرغی یا حیوانی تازه

که حاوی مقدار زیادی اوره بوده و برای کرمها سمی و کشنده می‌باشند و یا خارج کردن سایر مواد سمی و مضر.

 

بستر کرم ایزینیا فوتیدا باید دارای شرایط زیر باشد:

قابلیت جذب بالا: کرم توسط پوست تنفس می‌کند در نتیجه مواد بستر باید قابلیت جذب آب بالایی داشته باشند.

دارای تخلخل مناسب باشد: کرم‌ها به اکسیژن نیاز دارند در نتیجه اگر مواد بستر فشرده باشد نفوذ هوا کاهش یافته و تنفس کرم مختل می‌شود. اندازه ذرات، شکل ذرات، بافت ذرات و سختی آن بر میزان تخلخل موثر است.

مقدار کم پروتئین و یا نیتروژن (نسبت بالای کربن به نیتروژن): مواد پروتئین سریع شکسته شده و تولید گرما و اسید می‌نمایند که زندگی کرم را مختل می‌نماید لذا بستر باید دارای نسبت بالای کربن به نیتروژن باشد.

 

مرحله دوم- ایجاد سایبان

سایبان فضای تولید کود ورمی کمپوست باید از جنس آیرون شیت (پلیت) یا پلاستیک گلخانه‌ای با پایه‌های فلزی و یا حصیری باشد و از کرمها در برابر بارندگی و نور آفتاب محافظت کند.

ارتفاع سایبان بسته به شیوه تخلیه مواد آلی، مساحت مزرعه، نوع و جنس سایبان بین 2 تا 3 متر قابل تغییر است و بهتر است از پلاستیک برای پوشانیدن سطح بستر استفاده نشود زیرا لایه پلاستیک باعث افزایش درجه حرارت و جمع شدن گازهای مختلف در بستر می‌شود.

مرحله سوم- ایجاد پشته‌ای از کود گاوی نیمه پوسیده

در این مرحله از فرایند تولید کود ورمی کمپوست، لازم است پشته ای به شکل گنبدی به عرض 70 سانتیمتر، ارتفاع 40 سانتیمتر و طول دلخواه ایجاد شده و به‌منظور خروج شیرابه کود آبیاری شود. این بستر به ابعاد یک متر در یک متر و با ارتفاع 40 سانتیمتر به 30 الی 35 کیلوگرم خوراک و ماده بستری نیاز دارد. این مقدار برای 1000 تا 1500 کرم خاکی کافی است که تکثیر شده و عمل کمپوست‌سازی را از لایه‌های بالایی آغاز می کنند. چون کرمهای قرمز تمایل دارند که از قسمت‌های سطحی بستر تغذیه نمایند، عمق بستر نباید بیش از 30 تا 40 سانتیمتر باشد و اگر بستر دارای عمق بیشتری باشد، مواد آلی فشرده و بصورت غیرهوازی تجزیه شده و بوی نامطبوع و مواد سمی تولید کرده و منجر به مرگ کرمها می‌شوند.

مرحله چهارم- نگهداری نسبت مشخصی از کرم‌ها درون پشته

جمعیت مناسب جهت تکثیر کرم ایزینیا فوتیدا، دو تا دو و نیم کیلوگرم در هر متر مربع و حداکثر پنج کیلوگرم است. در جمعیت‌های کمتر از این هم تولید مثل کاهش می‌یابد زیرا کرم‌ها کمتر با یکدیگر تماس پیدا می‌کنند. در واقع جمعیت مناسب برای تولید کود ورمی کمپوست، پنج تا ده کیلوگرم در مترمربع است. زمان لازم برای تولید کود آلی در دمای 25 درجه سلسیوس هم در حدود 5/1 تا 2 ماه است و در این زمان تقریبا نیمی از وزن پشته تبدیل به کرم پوسال (ورمی‌کمپوست) خواهد شد.

کرم‌های قرمز می‌توانند در یک روز معادل وزن خود تا دو برابر آن از زباله‌ها و بستر تغذیه کنند و %60 آنرا به کود ورمی کمپوست تبدیل کرده و دفع‌کنند. هر عدد کرم بالغ قادر است در یکماه (سی روز) 23 گرم کرم ورمی کمپوست تولید کند، اما بطور متوسط برای بازیافت هر یک کیلوگرم زباله غذایی در طول 24 ساعت حدودا دو کیلوگرم کرم خاکی نیاز است.

مرحله پنجم – آبپاشی پشته بصورت روزانه

بستر کرم ایزینیا فتیدا باید به صورت روزانه آبیاری شود تا شرایط محیطی مناسبی برای فعالیت کرم‌ها و بلع غذا توسط آنها وجود داشته باشد. روش مناسب برای آب‌رسانی به پشته‌ها استفاده از شلنگ نرم پلی اتیلن شماره 16 مشکی و نصب آب پاش در سر آن است، به طوری که رطوبت هر نقطه همیشه در حدود %70 حفظ شود. زمان مناسب بین آب دهی هم بر اثر تجربه بدست می آمده و با توجه به میزان رطوبت تعیین می‌شود. ولی نقاط مختلف بستر باید حداقل هفته‌ای دو بار آب داده شود.

مرحله ششم – برداشت کود ورمی کمپوست پس از گذشت شش هفته

کود ورمی کمپوست پس از شش هفته آماده برداشت می شود. برای این کار کرم ایزینیا فتیدا ابتدا باید از بسترش جدا شود. جداسازی کرمها از پشته‌ها به این شکل انجام می‌گیرد که پس از اندکی هوادهی به بستر و کاهش رطوبت آن، از غربال برقی استفاده می شود و یا در صورت در دسترس نبودن دستگاه سرند از روشهای دیگر جداسازی کرم از بستر بهره گرفته می شود.

مزرعه تولید ورمی کمپوست - مراحل تولید ورمی کمپوست

 

 

ورمی کمپوست بازدید : 216 پنجشنبه 12 دی 1392 نظرات (0)

مزایای ورمی کمپوست

مزایای ورمی کمپوستدر هر آزمایش علمی انجام شده، گیاهانی که از کود ورمی‌کمپوست تغذیه نمودند تاثیر قابل توجهی در رشد و افزایش ریشه گیاهان داشتند. افزایش ریشه گیاهان، ظرفیت جذب آب و مواد مغذی دیگر را بالا برده و از لحاظ علمی گیاهان را قوی‌تر و سالم‌تر می‌سازد.

 

منبع : www.baharsazan.com - شرکت تولیدی بهار سازان

 

 


 

گیاهانی که از کود ورمی کمپوست تغذیه می‌کنند معمولاً دارای ظاهری بلندتر و رشدی سریعتر می‌باشند. بر اساس آزمایشات و تحقیقات انجام شده، استفاده از ورمی کمپوست با غلظت کمتر در رشد و نمو گیاهان تاثیر بیشتری دارد. این نتایج علمی بر اساس یافته های مرکز تحقیقات اوهایو ( Ohio state university ) انجام شده است. گزارشات این نتایج به شرح زیر می‌باشد :

کود ورمی به عنوان یکی از اجزاء مغذی گیاهان در باغبانی و گل کاری تاثیر مستقیمی در خواص فیزیکی و شیمیایی و رشد و نمو گیاهان دارد.

افزایش در میزان رشد و نمو گیاهان همیشه به عنوان یک مزیت و برتری محسوب نمی‌شود. اما کود ورمی ‌فعالیت و عملکرد بیولوژیکی دارد و خود مواد دفع کننده قارچی دارد که از رشد بی‌رویه و منفی محصول جلوگیری می‌کند و به گونه‌ای روند رشد گیاهان را کنترل می‌کند.

تاثیر ورمی کمپوست درافزایش گیاهان:

افزایش جمعی گیاهان پس از تغذیه از کود ورمی در هر سانتی متر افزایش می‌یابد .

تاثیر ورمی کمپوست درافزایش ریشه :

در هر آزمایش علمی انجام شده، گیاهانی که از کود ورمی کمپوست تغذیه نمودند تاثیر قابل توجهی در رشد و افزایش ریشه گیاهان داشتند. افزایش ریشه گیاهان، ظرفیت جذب آب و مواد مغذی دیگر را بالا برده و از لحاظ علمی گیاهان را قوی‌تر و سالم‌تر می‌سازد. در صورتیکه اگر رویش شاخه‌ها به طور نامناسبی افزایش یابد، خطر ایجاد چسبندگی و به هم فشردگی در ریشه گیاهان وجود دارد که در این صورت گیاهان احتیاج به پیوند زنی و نشاء دارند. آزمایشات نشان داد که چسبندگی در ریشه گیاهان باعث کاهش رشد آنها خواهد شد. پس از این تحقیقات، اهمیت و ارزش سلامتی و قوت در ریشه گیاهان برای محققان و کشاورزان آشکار شد.

تاثیر ورمی کمپوست بر اندازه گلها:

زمان برداشت گلهای میمون آزمایش شده، محققان دریافتند نکته بسیار ارزشمند این آزمایشات این است که گلهایی که از کود ورمی‌کمپوست تغذیه نمودند، رشد بیشتری از لحاظ ساقه و گلبرگ داشتند و در مقایسه با گلهای دیگری که از کودهای معمولی (کودهای شیمیایی و … ) تغذیه نمودند رشد ظاهری قابل توجهی داشتند. در نتیجه ظاهر متفاوت و زیبای گلها نظر خریدارن و ناظران را به خود جلب نمود به طوریکه به مرور بر میزان بهای آن گلها افزوده شد.

تاثیر ورمی کمپوست درضخامت و کلفتی ساقه گیاهان :

طی آزمایشات انجام شده توسط محققان، ضخامت ساقه گیاهان پس از تغذیه از کود آلی ورمی کمپوست افزایش قابل توجهی داشته است گرچه ایجاد ضخامت بیشتر در ساقه از اهمیت کمتری نسبت به دیگر عوامل در رشد گیاهان برخوردار است اما در بعضی گلها و گیاهان اهمیت بسزایی دارد مانند گلهای میمون که ضخامت در ساقه آنها تاثیر آشکاری بر زیبایی ظاهری این گل دارد.

تاثیر ورمی کمپوست در سرعت رشد و نمو گل و گیاه :

گیاهانی که در بستری با کود آلی ورمی کمپوست پرورش می‌یابند معمولاً رشد و نموی بیشتر و سریعتری نسبت به گیاهان دیگر دارند. در آزمایشات تحقیقاتی که بر روی گل میمون و کلم بروکلی انجام شد، نشان داد که دوره کامل رشد و نمو گلهای میمون 2 تا 3 روز کمتر از دیگر گلها و گیاهان است و گل کلم بروکلی نیز در زمان نشاء و جوانه زنی، برگهای بیشتری تولید کرده است.

نتیجه :

عکس‌العمل گیاهان مختلف به کود آلی ورمی کمپوست بر اساس چند عامل مهم می‌باشد. اولین و مهمترین عامل این است که نتایج آزمایشات مختلف در پرورش گیاهان با استفاده از کود ورمی در مناطق آب و هوایی مختلف متفاوت است. پیشرفت مراحل رشد برای هر گیاه در مناطق آب و هوایی مختلف یکسان نمی‌باشد و مسلماً واکنش گیاهان به سامانه کود ورمی کمپوست نیز متغیر خواهد بود. گیاهانی که در شرایط مطلوب آب و هوایی و تغذیه‌ای مناسب رشد می‌کنند، عکس‌العمل کندتری نسبت به افزایش میزان کود و دیگر افزودنی‌های شیمیایی به بستر خاک نشان می‌دهند. در حالی که گیاهانی که در شرایط غیر مطلوب آب و هوایی و تغذیه‌ای نامناسب رشد و پرورش پیدا می‌کنند، عکس‌العمل سریعتر و مطلوبتری در افزودن کود ورمی به خاکشان نشان می‌دهند.

  

 مزایای ورمی کمپوست

 

ورمی کمپوست بازدید : 108 پنجشنبه 12 دی 1392 نظرات (0)

 

 

ورمی کمپوست پارسیان

evermi.ir

ورمی کمپوست

  ورمی کمپوست پارسیان

 

ورمی کمپوست پارسیان یا آریا رشد پارسیان - فعالیت ها : خرید کود کمپوست | فروش کود کمپوست | خرید و فروش کود کمپوست

 

کلمات کلیدی : خرید و فروش , امیر حسین ابراهیمی , اسماعیلی , آریا رشد پارسیان , ورمی کمپوست پارسیان , تولید ورمی کمپوست , تولید کمپوست , قیمت کود کمپوست , کمپوست , تولید کود کمپوست , ورمی کمپوست , قیمت کمپوست , خرید کمپوست , راه اندازی فارم تولید ورمی کمپوست , خرید و فروش ورمی کمپوست , آموزش تولید ورمی کمپوست , قیمت کرم ورمی کمپوست , آموزش تولید کمپوست , قیمت ورمی کمپوست , خرید و فروش کمپوست , فروش کمپوست , خرید و فروش کود , قیمت کرم کمپوست , مزایای محصولات ارگانیک , سایت تولید ورمی کمپوست , کود کمپوست , فارم ورمی کمپوست , دکتر حمیدرضا بیگدلی , ورمی کمپوست پارسیان , آریا رشد پارسیان , امیر حسین ابراهیمی , کمپوست اسماعیلی , کمپوست امیر حسین ابراهیمی , کمپوست ابراهیمی , تولید کمپوست اسماعیلی , خرید و فروش ورمی کمپوست آریا رشد پارسیان , کمپوست آریا رشد پارسیان , ورمی کمپوست آریا رشد پارسیان , فارم تولید کمپوست , کمپوست پارسیان , ورمی کمپوست اسماعیلی

   

طراحی وب سایت بهینه سازی برای موتور های جستجو و سئو SEO توسط توسعه نرم افزار منظم

 


 

دکتر سعید سماوات

evermi.ir

ورمی کمپوست

  دکتر سعید سماوات

 

دکتر سعید سماوات، مشاوره در امور تغذیه گیاه ، کودهای آلی و جاصلخیزی خاک

 

کلمات کلیدی : سعید سماوات , دکتر سماوات , تولید ورمی کمپوست , ایزینیا فوتیدا , قیمت کود کمپوست , کمپوست , تولید کود کمپوست , ورمی کمپوست , قیمت کمپوست , خرید کمپوست , راه اندازی فارم تولید ورمی کمپوست , خرید و فروش ورمی کمپوست , آموزش تولید ورمی کمپوست , آموزش تولید کمپوست , قیمت کرم ورمی کمپوست , قیمت ورمی کمپوست , خرید و فروش کمپوست , فروش کمپوست , قیمت کرم کمپوست , مزایای محصولات ارگانیک , کشاورزی ارگانیک , بستر کرم , کیفیت کرم کمپوست , استفاده از کود ورمی کمپوست , تولید مواد ارگانیک , سایت تولید ورمی کمپوست , کود کمپوست , فارم ورمی کمپوست , تولید کمپوست در قم , اصول کشاورزی ارگانیک , ورمی کمپوست کرمانشاه , ورمی کمپوست اردبیل , دکتر کمپوست , نقش پوشش گیاهی در کشاورزی ارگانیک , تحقیقات دکتر سعید سماوات , فارم تولید کمپوست , دکتر سماوات ورمی کمپوست , مقالات استاد سماوات , مقالات دکتر سعید سماوات , مقاله سعید سماوات , کمپوست سعید سماوات , سعید سماوات , دکتر سعید سماوات , موسسه تحقیقات خاک و آب تهران , دکتر سماوات , استاد سعید سماوات , تحقیقات سعید سماوات

   

طراحی وب سایت بهینه سازی برای موتور های جستجو و سئو SEO توسط توسعه نرم افزار منظم

 


 

مزایای ورمی کمپوست

evermi.ir

ورمی کمپوست

  مزایای ورمی کمپوست

 

در هر آزمایش علمی انجام شده، گیاهانی که از کود ورمی‌کمپوست تغذیه نمودند تاثیر قابل توجهی در رشد و افزایش ریشه گیاهان داشتند. افزایش ریشه گیاهان، ظرفیت جذب آب و مواد مغذی دیگر را بالا برده و از لحاظ علمی گیاهان را قوی‌تر و سالم‌تر می‌سازد.

 

کلمات کلیدی : مزایای کمپوست , مزایای استفاده از ورمی کمپوست , نکات مهم استفاده از ورمی کمپوست , چرا از ورمی کمپوست استفاده کنیم , تاثیر ورمی کمپوست , تولید ورمی کمپوست , ایزینیا فوتیدا , قیمت کود کمپوست , کمپوست , تولید کود کمپوست , ورمی کمپوست , قیمت کمپوست , خرید کمپوست , مراحل تولید ورمی کمپوست , خرید و فروش ورمی کمپوست , آموزش تولید ورمی کمپوست , قیمت کرم ورمی کمپوست , آموزش تولید کمپوست , قیمت ورمی کمپوست , خرید و فروش کمپوست , فروش کمپوست , قیمت کرم کمپوست , کمپست , مزایای محصولات ارگانیک , خرید کرم , بستر کرم , تولید مواد ارگانیک , پرورش مواد غذایی ارگانیک , کود کمپوست , فارم ورمی کمپوست , تولید کننده کودهای بیولوژیک , ورمی‌کمپوست , فارم تولید کمپوست

   

طراحی وب سایت بهینه سازی برای موتور های جستجو و سئو SEO توسط توسعه نرم افزار منظم

 


 

شکل و ترکیب ظاهری کرم

evermi.ir

ورمی کمپوست

  شکل و ترکیب ظاهری کرم

 

بسیاری از جانوران با نام کرم نامیده می شوند اما آن نوعی که با نام کرم خاکی شناخته شده است مشخصات خاصی دارد و در خاک زیست می کند.

 

کلمات کلیدی : مشخصات کرم , کرم چیست , انواع و اقسام کرم , بررسی کرم خاکی , تولید ورمی کمپوست , قیمت کود کمپوست , کمپوست , تولید کود کمپوست , ورمی کمپوست , ورمی , قیمت کمپوست , خرید کمپوست , خرید و فروش ورمی کمپوست , آموزش تولید ورمی کمپوست , آموزش تولید کمپوست , قیمت کرم ورمی کمپوست , قیمت ورمی کمپوست , خرید و فروش کمپوست , فروش کمپوست , قیمت کرم کمپوست , سایت تولید ورمی کمپوست , کود کمپوست , کرم خاکی , تولید کرم کمپوست , کرم چیست , بستر کرم , خرید کرم کمپوست , کرمهای ورمی کمپوست , شکل ظاهری ورمی , فروش کرم کمپوست

   

طراحی وب سایت بهینه سازی برای موتور های جستجو و سئو SEO توسط توسعه نرم افزار منظم

 


 

میزان کود ورمی کمپوست برای مصارف مختلف

evermi.ir

ورمی کمپوست

  میزان کود ورمی کمپوست برای مصارف مختلف

 

جدول میزان تقریبی کود ورمی کمپوست که برای گیاهان مختلف توصیه می شود

 

کلمات کلیدی : جدول , مصرف کود , مصرف ورمی کمپوست , مقدار کمپوست برای گیاهان مختلف , تولید ورمی کمپوست , تولید کمپوست , ایزینیا فوتیدا , قیمت کود کمپوست , تولید کود کمپوست , کمپوست , ورمی کمپوست , قیمت کمپوست , خرید کمپوست , خرید و فروش ورمی کمپوست , فروش ورمی کمپوست , آموزش تولید ورمی کمپوست , آموزش تولید کمپوست , قیمت کرم ورمی کمپوست , خرید و فروش کمپوست , قیمت ورمی کمپوست , فروش کمپوست , قیمت کرم کمپوست , مزایای محصولات ارگانیک , بستر کرم , استفاده از کود ورمی کمپوست , سایت تولید ورمی کمپوست , کود کمپوست , خرید ورمی کمپوست , کود ورمی , کود ورمی کمپوست , کود ارگانیک , ارگانیک , مصرف کمپوست یونجه , مصرف کمپوست سیب , مصرف کمپوست گندم , میزان مصرف کود کمپوست , جدول میزان مصرف کود کمپوست , مصرف کمپوست سیب زمینی , مصرف کمپوست خرما , مصرف کمپوست پسته , مصرف کمپوست جالیز , مصرف کمپوست انگور , مصرف کمپوست قارچ , مصرف کمپوست درختان , مصرف کمپوست آفتاب گردان , مصرف کمپوست برنج , مصرف کمپوست سویا , مصرف کمپوست کلزا , مصرف کمپوست گیاهان زینتی , مصرف کمپوست گلهای آپارتمانی , مصرف کمپوست زراعت , مصرف کمپوست سبزی و صیفی کاری , مصرف کمپوست انار

   

طراحی وب سایت بهینه سازی برای موتور های جستجو و سئو SEO توسط توسعه نرم افزار منظم

 


 

تعاریف کشاورزی ارگانیک

evermi.ir

ورمی کمپوست

  تعاریف کشاورزی ارگانیک

 

تعاریف متعدد و متنوعی از کشاورزی ارگانیک ارائه شده است که در این مطلب دو تعریف مهم از هیئت استاندارد های ملی ارگانیک امریکا و IFOAM

 

کلمات کلیدی : تعریف کشاورزی ارگانیک , کشاورزی ارگانیک , مهفوم کشارزی ارگانیک , هیات استاندارد های ملی آمریکا , IFOAM , تولید اکولوژیکی , تولید ورمی کمپوست , تولید کمپوست , ایزینیا فوتیدا , قیمت کود کمپوست , کمپوست , تولید کود کمپوست , ورمی کمپوست , قیمت کمپوست , خرید کمپوست , خرید و فروش ورمی کمپوست , فروش ورمی کمپوست , آموزش تولید ورمی کمپوست , قیمت کرم ورمی کمپوست , آموزش تولید کمپوست , قیمت ورمی کمپوست , خرید و فروش کمپوست , فروش کمپوست , قیمت کرم کمپوست , مزایای محصولات ارگانیک , کشاورزی ارگانیک , خرید کرم , استفاده از کود ورمی کمپوست , کود کمپوست , محصولات کشاورزی ارگانیک , کود ورمی , خرید ورمی کمپوست , کود ورمی کمپوست , کود ارگانیک , ارگانیک , محصولات ارگانیک , سلامت خاک در کشاورزی ارگانیک , مزایای استفاده از کشاورزی ارگانیک , تجارت محصولات کشاورزی ارگانیک , محیط زیست ورمی کمپوست , محیط زیست کشاورزی ارگانیک , سیستم تولید کشاورزی ارگانیک , محصول کشاورزی ارگانیک , تعریف کشاورزی ارگانیک

   

طراحی وب سایت بهینه سازی برای موتور های جستجو و سئو SEO توسط توسعه نرم افزار منظم

 

درباره ما
ورمی کمپوست، آموزش تولید ورمی کمپوست، مقالات آموزشی، راهکارها، خدمات مرتبط با کودهای آلی و تولید محصولات ارگانیک، معرفی تولید کنندگان و مصرف کنندگان و خرید و فروش و قیمت کمپوست و ورمی کمپوست
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 45
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 7
  • آی پی دیروز : 23
  • بازدید امروز : 31
  • باردید دیروز : 46
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 31
  • بازدید ماه : 706
  • بازدید سال : 9,380
  • بازدید کلی : 34,996